Detský folklórny súbor Sabiník sa predstaví na festivale v Turecku

11.04.2009 Sabinov

Sabinov 11. apríla (TASR) – Detský folklórny súbor (DFS) Sabiník zo Sabinova odcestuje po veľkonočných prázdninách na zájazd do Turecka.
V meste Izmir sa zúčastní na 31. ročníku medzinárodného aprílového festivalu detí, ktorý v dňoch 17. - 24. apríla organizuje turecká štátna televízia a rozhlas.
Hovorca Mestského úradu v Sabinove Juraj Navrátil informoval TASR, že na tomto podujatí sa zúčastnia súbory zo 61 krajín sveta a slovenský folklór bude reprezentovať 20 mladých Sabinovčanov pod umeleckým vedením Miroslava Fabiana. Počas celého pobytu sa deti niekoľkokrát predstavia s pásmom ľudových piesní, tancov a zvykov na pešej zóne, v tamojších školách, ale i v kultúrnych a obchodných centrách.
Vyvrcholením zájazdu bude vystúpenie Sabiníka v galaprograme, ktorý 23. apríla odvysiela v priamom prenose turecká štátna televízia. V rámci spoločenskej časti festivalu navštívia členovia súboru tamojšie múzeá, kultúrne inštitúcie a stretnú sa i so svojimi rovesníkmi v tureckých školách.
V minulom roku sa toto podujatie konalo v Antályi a tradičný východoslovenský folklór vtedy reprezentovala ľudová hudba Nezábudka, ktorá pracuje pri Základnej umeleckej škole v Sabinove.
 

Vyberte región